Overgaard Have og Anlæg

Marts

Marts inspiration

Det er for alvor blevet tid til at begynde at realisere nogle af alle de planer, som er lagt vinteren over. De første tiltag til nye haveanlæg, bede og lignende skal tages nu, og det er en ren fornøjelse at komme ud i haven igen, og nyde alle forårsindtrykkene, som så småt er på vej.

Køkkenhaven
Når jorden er nået op på otte graders varme, kan de tidlige kartofler lægges i jorden. Der er ikke ret meget, der er bedre end nye kartofler fra egen avl, så sørg for at få dem i jorden. Mange anvender et dække af plastik, for at holde på både varme og fugtighed. Midt i marts er der også mulighed for at sætte sommergulerødder i jorden, hvis den ellers er frostfri. Sørg dog for at dække godt af med både plast og fiberdug, så du sikrer at høsten bliver til noget.

Blomsterhaven
Væksterne fra løg er klart dominerende i marts måned. Blandt andet ser du vintergækker, narcisser og krokus, som titter frem i blomsterhaven. Hvis du gerne vil have tidligt blomstrende lathyrus i din blomsterhave, er det i marts måned, du skal så dem indenfor eller i drivhuset. Er der mulighed for det, så læg eventuelt de store og hårde frø i lunkent vand i 12 til 24 timer før såning.

Drivhuset
Den står først på rengøring og klargøring, før drivhuset er klar til årets vækster. Sørg for at rengøre grundigt og fjerne alle alger, som senere kan beskadige de dyrebare plantevækster. Læg plantesækkene ind i drivhuset, og dæk bunden med plastik, så der kommer en lidt højere temperatur. Når hovedrengøringen er overstået, kan du begynde at så salat, blomkål, spidskål og radiser. Dæk alle kulturerne med plastik om natten, så varmen bliver omkring rødderne på planterne.

10 ting at huske i marts måned:

  • Så lidt færdsel på plænerne som muligt, for fortsat at sikre plænens rodnet
  • Genså de bare pletter på plænerne, gød og indled den regelmæssige klipning
  • Dæk al bar jord i samtlige bede
  • Beskær de hårdføre stedsegrønne buske og træer, vinterblomstrende buske, vinterjasmin og sentblomstrende klematisBeskær buskroser og buske med dekorative vinterskud
  • Stiklingerne skal tages af georginknoldene
  • Sommerblomstrende knolde og løg skal plantes grøntsager skal sås på blivestedet
  • Læg de tidlige kartofler
  • Gør klar og etabler eventuelt de første støttestolper og –pinde
  • Sørg for fortsat at beskytte blomstrende frugttræer og – buske mod frost
  • Ønsker du at plante krokus og vintergæk, er det sidste chance nu

Brug for hjælp?
Skriv eller ring til os

Luk menu